Sucho! Kdy začnou politici konat?!
vlajka
vlajka

Sucho! Kdy začnou politici konat?!

„Dříve se tomu říkalo „hezké počasí“. Dnes ve mně takovéto obrázky vzbuzují spíše obavy. Stále ještě může jít o výkyv. Stále ještě může začít pršet. Ale čím dál pravděpodobnější je, že zažijeme další suchý rok. A je to vlastně dobře.

 

 

Teprve to, když všichni pocítí na vlastní kůži, jaké je to žít v krajině bez vody, donutí politiky, aby začali konat. A snad to konečně dojde i lidem, jaký máme problém. Roky o tom ekologové mluví, že naše krajina není v pořádku, já obnově krajiny zasvětil mnoho let života, ale byl jsem/byli jsme tak trochu za blázny, kteří sice dělají tůňky a sází stromy, ale to je jen takové hraní si, opravdoví muži a opravdové ženy vyrábějí, řídí, podnikají a dělají podstatnější věci.

 

Tak doufám, že to snad už začíná docházet více lidem, že musíme dát naši krajinu do pořádku, a že musíme změnit způsob, jak v ní hospodaříme. Suchým rokům se možná už nevyhneme, ale o to spíš na ně musí být naše krajina připravená. Pokud Vás toto téma zajímá a chcete se do něj jakkoliv zapojit, dejte nám vědět.“ Jan Korytář, zakladatel a předseda Čmeláka.

 

Sdílejte, prosím a přidejte se k nám!

 

Zprávy z médií za poslední týden:

 

Ekolist: Miroslav Vinkler: Proč se o suchu v ČR přestalo psát?

 

Tn.cz: Hrozí sucho! Vůbec neprší a po zimě byly 3x menší zásoby vody než vloni

 

Seznam.cz: Sucho v Česku se prohlubuje. V půdě chybí hektolitry vody